Beste ishockey-ligaer i Europa akkurat nå

Når vi snakker om de beste ishockey-ligaene i Europa er det flere sterke ligaer som står ut. Fra de tekniske ferdighetene i den svenske SHL til den tøffe konkurransen i den finske Liiga. Europa har et bredt spekter av ligaer som tiltrekker seg talentfulle spillere fra hele verden. I denne artikkelen skal vi gå gjennom de beste ishockeyligaene i Europa akkurat nå. Det er verdt å nevne at vi har valgt å utelate KHL fra listen på grunn av Russlands krig mot Ukraina selv om KHL er den beste ligaen på kontinentet.

1. SHL (Svenska Hockeyligan) – Sverige

SHL, eller Svenska Hockeyligan, er Sveriges høyeste liga for ishockey og en av de mest anerkjente i Europa. Ligaen består av 14 lag som spiller en grunnserie med 52 kamper hver der de møter hverandre både hjemme og borte. De åtte beste lagene går videre til sluttspillet mens lagene på plass 7–10 må gjennom et play-in for å kvalifisere seg til sluttspillet.

Vinneren av sluttspillet mottar den prestisjetunge Le Mat-pokalen som tildeles Sveriges beste ishockeylag. Sluttspillet avgjøres i best av sju kamper med kvartfinaler, semifinaler og finale. SHL er svært populært innen svensk online betting, og tiltrekker seg mange spillere som ønsker å satse på kampene i ligaen.

2. Liiga – Finland

Liiga er den høyeste ishockeyligaen i Finland og en av de mest konkurransedyktige i Europa. Grunnserien består av 15 lag som spiller 60 kamper hver. Etter grunnserien går de fire beste lagene direkte til kvartfinalene. Lagene som havner på plass 5–12 spiller i en best-av-fem play-in-runde for å kjempe om de siste fire plassene til kvartfinalene.

Fra kvartfinalene og videre spilles alle serier som best-av-syv. Hjemmebanefordel gis til det høyest rangerte laget basert på plasseringen fra grunnserien. Lagene kjemper om det prestisjetunge Kanadamalja-trofeet som tildeles vinneren av sluttspillet.

3. Czech Extraliga (Tipsport Extraliga) – Tsjekkia

Czech Extraliga er også kjent som Tipsport Extraliga og dette er den øverste ishockeyligaen i Tsjekkia og en av de mest anerkjente ligaene i Europa. Ligaen består av 14 lag som spiller en grunnserie på 52 kamper der hvert lag møter sine motstandere både hjemme og borte. De seks beste lagene går direkte til sluttspillet, mens lagene som havner på plass 7–10 må gjennom kvalifiseringsrunder for å sikre seg en plass i kvartfinalene.

Sluttspillet avgjøres i best av sju kamper, og vinneren mottar Masaryk Cup, som er det mest prestisjefylte trofeet i tsjekkisk ishockey. Ligaen er kjent for sitt høye ferdighetsnivå og har fostret mange spillere som har gjort suksess både i Europa og NHL.

4. Swiss National League (NL) – Sveits

Swiss National League (NL) er den høyeste ishockeyligaen i Sveits og består av 14 lag. I løpet av grunnserien spiller hvert lag 52 kamper. De åtte beste lagene etter grunnserien går videre til sluttspillet der vinneren av ligaen avgjøres gjennom best-av-syv serier.

De fire nederste lagene må spille et nedrykksformat, kalt playouts, der de spiller ytterligere seks kamper. De to lavest rangerte lagene spiller deretter en best-av-syv serie hvor taperen må møte vinneren av Swiss League-sluttspillet for å kjempe om en plass i neste sesong av National League.

5. Deutsche Eishockey Liga (DEL) – Germany

Deutsche Eishockey Liga (DEL) er den øverste ishockeyligaen i Tyskland og består av 14 lag. I løpet av grunnserien spiller hvert lag 52 kamper og de seks beste lagene går direkte til kvartfinalene i sluttspillet. Lagene som havner på plass 7–10 spiller en wildcard-runde for å kvalifisere seg til kvartfinalene. Sluttspillet avgjøres i best-av-syv-serier og vinneren blir kåret til tysk mester.

DEL er kjent for sitt høye nivå og har fostret spillere som har gått videre til NHL. Lag som Eisbären Berlin og Adler Mannheim er blant de mest suksessrike i ligaens historie.

Legg igjen en kommentar