Vintersport inntar spotlight i spillmarkedet

Nå som vi endelig kan legge VM i Qatar bak oss for denne gang, kan nordmenn for alvor rette fokus på vintersporten vi holder kjær. Dette er noe som raskt har blitt merket hos ulike bookies ettersom ishockey, skøyter og langrenn igjen er det som står på de fleste skjermer rundt i landet.

Fotball har riktignok lenge vært knyttet til odds, men nå ser det ut til at mye av det samme spill mønsteret har spredt seg videre til vintersporten også. Her er det spesielt ishockey, langrenn og skøyter som står i sentrum, men noen tilbyr også odds som gjør det mulig å spille på andre vinteridretter selv om disse er mindre utstrakt.

Norge tar innpå söta bror

Selv om det har blitt spilt ishockey i Norge siden 1930 – tallet, så er det langt fra like utbredt som hos söta bror på andre siden av grensen. Svenskene har lenge vært i verdenstoppen når det gjelder ishockey, på lik linje med Finland og Canada. Imidlertid ser det nå ut som at denne trenden også har begynt å spre seg til Norge.

Ikke bare begynner stadig flere å følge med på kamper når de regionale lagene møter hverandre, men stadig flere etterlyser odds og betting på de samme kampene. Dette viser at mange norske spillere har begynt å se på mulighetene for å spille odds på mer enn bare fotball slik det tradisjonelt har vært.

Starten på ishockey i Norge

I 1933 ble det for alvor gjort grep som gjorde at Ishockey skulle få en fremtid i Norge. Da ble grunnlaget for Norges ishockeyforbund lagt, og forbundet ble stiftet det påfølgende året. Dette var startskuddet på det som skulle bli en lang, men noen begrenset oppmerksomhet rundt en av de største vinteridrettene i verden.

For selv om Norge hadde flere populære lag, så skulle det fortsatt ta mange år før Ishockey begynte å nærme seg den samme følgerskaren som fotball og langrenn. Det var først på slutten av 80 – tallet at dette for alvor begynte å feste seg i publikum. Nå ser vi en tilsvarende trend blant spillere, noe som kan illustrere at nok en ny generasjon har oppdaget den populære idretten på isen.

Det er nok liten tvil om at norsk ishockey historie ikke har sett sitt siste avsnitt, men mye av den følgerskaren som finnes i dagens Norge følger mest med på internasjonal ishockey. Dette kan nok henge sammen med at mange foretrekker odds og vilkår på internasjonale ligaer, men også at det rett og slett ikke er så mange profesjonelle kamper i Norge.

Oppsummering

Når vi endelig kan legge fotballen på hylla for vinteren har norske spillere rettet blikket mot vintersporten, og da spesielt ishockey har fått ekstra oppmerksomhet. Dette skyldes nok at mange bookies har økt oppmerksomheten rundt vintersport, noe som også byr på nye muligheter for spillerne. Vi har derfor sett litt mer på hvordan dette henger sammen, samt hvorfor nettopp Ishockey har blitt så populært blant norske spillere de siste årene.